Linkovi

Uhapšen osumnjičeni za prijetnje smrću novinarima Antene M


Ilustracija - Crnogorska policija u Podgorici (Foto:Rojters/Carl Recine)
Ilustracija - Crnogorska policija u Podgorici (Foto:Rojters/Carl Recine)

Crnogorska policija saopštila je u petak da je u Budvi uhapsila 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine sa prebivalište u tom gradu, zbog sumnje da je prijetio glavnom i odgovornom uredniku radija i portala Antena M Darku Šukoviću i kolumnisti tog portala Draganu Bursaću.

“Osumnjičeni je na Facebooku otvorio lažni profil pod nazivom “Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na Šukovića, kao i zaposlenih na portalu Antena M”, saopštila je Uprave policije, koja je osumnjičenog identifikovala inicijalima S.M.

Policija navodi da je osumnjičeni takodje, koristeći isti profil, uputio komentare prijeteće sadržine novinaru i kolumnisti tog portala iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću, navodeći da je nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni deaktivirao profil kreiranog naloga.

“Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila “Marko Aprcović” sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi o S.M", piše u saopštenju.

Prema saopštenju Uprave policije, osumnjičeni S.M. je uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Antena M je objavila je sredinom prošle nedjelje informaciju o prijetnjama njihovom kolumnisti, bosansko-hercegovačkom novinaru Draganu Bursaću, koji je dobio poruku: “ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u Crnu Goru… metak u glavu, pozdrav”

"I ti si na spisku, Šukoviću. Čisto da znaš. Samo ću tebe da kidnapujem i mučim satima. Bombu ću vam tamo bačiti", piše u poruci poslatoj zvaničnoj Facebook stranici Antene M.

Prijetnje novinarima Antene M oštro su osudili predstavnici lokalnih i medjunarodnih novinarskih udruženja uključujući i Reportere bez granica, kao i ambasada SAD u Podgorici.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG