Linkovi

Devet preminulih, 502 nova slučaja u Crnoj Gori


ILUSTRACIJA - Naučnik u laboratoriji (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)
ILUSTRACIJA - Naučnik u laboratoriji (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)

Crnogorske zdravstvene vlasti saopštile su u petak da je tokom noći i u petak još devet osoba preminulo od posljedica koronavirusa, dok je registrovano 502 nova slučaja, a ukupni broj oboljelih od početka epidemije prešao 30 hiljada.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.739 uzoraka na novi koronavirus među kojima su ukupno registrovana 502 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2”, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore, navodeći da je od ukupnog broja novooboljelih njih 237 iz Podgorice.

Prema navodima zvaničnika, od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa Kovidom 19, od kojih je najstariji imao 85 a najmlađi 58 godina.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 420 a od početka godine 429”, navodi IJZ.

U istom periodu prijavljen je oporavak kod 163 pacijenta, pa je ukupan broj aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno 10.743. Od toga je više od pola u Podgorici, dok se trocifren broj oboljelih bilježi još u petnaest od 24 crnogorske opštine.

Prema zvaničnim podacima ove institucije, od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 30.079.

XS
SM
MD
LG