Linkovi

NKT: Zabranjuju se politički i vjerski skupovi na otvorenom, sahrane u krugu uže porodice


Premijer Crne Gore Duško Marković na sednici vlade 24. april 2020. (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)
Premijer Crne Gore Duško Marković na sednici vlade 24. april 2020. (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti saopštilo je da je - zbog povećanja broja aktivnih slučajeva Kovida 19, importovanih iz inostranstva i zatim raširenih unutar Crne Gore - donijelo nove mjere za suzbijanje virusa.

Prema novim mjerama, zabranjuju se politički skupovi na otvorenim javnim mjestima i prisustvo gledalaca na sportskim događajima,

NKT je saopštilo da se zabranjuju vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima, osim na površinama koje pripadaju vjerskim objektima.

Prema novoj odluci zdravstvenih vlasti, ponovo će biti uvedena mjera prema kojoj će Sahrane biti dozvoljene samo u užem krugu porodice.

25 novig slučaja koronavirusa

Institut za javno zdravlje Crne Gore je ranije u četvrtak saopštio da su do jutrošnjeg presjeka laboratorije tog instituta završile analizu 267 uzoraka, od kojih je 22 bilo pozitivno na novi koronavirus. Kasnije podone obavkjeno je još 111 testova, od kojih su tri bila pozitivna, tako da se ukupn broj novozaraženih poovećao na 25

Prema navodima Instituta, sedam novooboljelih je iz Rožaja, šest iz Bijelog Polja, po dva iz Danilovgrada Budve, Pljevalja i Podgorice, i po jedan iz Tuzi, Kotora, Bara i Gusinja.

U Crnoj Gori je trenutno aktivno 90 slučajeva koronavirusa, od kojih je najveći broj - 35 u Rožajama, 19 u Podgorici i 10 u Bijelom Polju. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je da se u toj ustanovi liječi pet pacijenata sa Kovidom 19, od kojih četiri na Klinici za infektivne bolesti a jedan u jedinici intenzivne njege.

“Zdravstveno stanje pacijenata koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti je zadovoljavajuće i svi su stabilnih parametara, dok je stanje pacijenta u jedinici intenzivnog liječenja ozbiljno i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji”, saopšteno je iz KCCG.

Od početka epidemije u Crnoj Gori je od koronavirusa oboljelo je 411 osoba, od kojih je devet preminulo.

XS
SM
MD
LG