Linkovi

Zaraženo 20 zdravstvenih radnika, u Podgorici se porodila pacijentkinja sa Kovidom 19


Puste ulice Podgorice zbog pandemije koronavirusa (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)
Puste ulice Podgorice zbog pandemije koronavirusa (Foto: RFE/RL/Savo Prelević)

Zvaničnici su saopštili da je u posljednja 24 časa u Crnoj Gori zabilježeno novih 19 slučajeva koronavirusa, ukupno 233, kao i da su ljekari u jednoj podgoričkoj bolnici uspješno porodili pacijentkinju zaraženu Kovidom 19.

“Od jutrošnjeg presjeka pa do 17:45 analizirano je 109 uzoraka od kojih je 10 bilo pozitivno na novi koronavirus”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), čiji su zvaničnici ranije u ponedjeljak saopštili da je registrovano još devet slučajeva.

Šef kriznog medicinskog štaba Ranko Lazović rekao je na konferenciji za medije da je u Crnoj Gori koronavirusom inficirano 20 zdravstvenih radnika.

"Jedna radnica na održavanju higijene, jedan farmaceutski tehničar, šest ljekara i jedan stomatolog, i ostatak su medicinske sestre. Njihov mehanizam zarazivanja je išao kapljičnim putem, u kontaktu sa korona pozitivnom osobom", naveo je on.

Lazović je saopštio i da se u podgoričkoj bolnici Kodra danas porodila žena koja je prije tri dana bila pozitivna na koronavirus.

On je rekao da je porođaj obavljen carskim rezom i da je beba dobro, kao i da je na prvom testu na koronavirus bila negativna.

“Dijete je testirano i odvojeno od majke, a sjutra će se ponoviti test", naveo je Lazović.

XS
SM
MD
LG