Linkovi

U Crnoj Gori devet smrtnih slučajeva, 764 novooboljela od Kovida 19


ARHIVA - Vakcinacija protiv Kovida 19 u Crnoj Gori
ARHIVA - Vakcinacija protiv Kovida 19 u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je registrovano novih 764 slučaja koronavirusa, dok je istovremeno prijavljeno devet smrtnih slučajeva povezanih sa Kovidom 19, saopštili su zvaničnici.

Prema navodima Instituta za javno zdravlje, laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 4.653 uzoraka na novi koronavirus.

“Ukupno su dijagnostikovana 764 novopozitivna slučaja infekcije SARS-CoV-2 i to 709 među građanima Crne Gore i 55 među turistima koji borave na teritoriji Crne Gore”, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju juče testiranih je iznosio 16.42 odsto, dok je “tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom”, od kojih je najmlađi pacijent imao 50, a najstariji 86 godina starosti.

Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.704.

IJZ navodi da je uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori 7.468.

Zvanično je od početka epidemije u martu 2020. ukupno registrovano 112.600 slučajeva infekcije.

XS
SM
MD
LG