Linkovi

Crna Gora: Devet preminulih, 415 novih slučajeva Kovida 19


Rast broja žrtava Kovida 19 u Crnoj Gori
Rast broja žrtava Kovida 19 u Crnoj Gori

Laboratorije u Crnoj Gori u ponedjeljak su registrovale novih 415 slučajeva infekcije koronavirusom od kojih 32 turista, uz devet smrtnih slučajeva, dok je broj inficiranih od početka epidemije prešao 110 hiljada.

Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno devet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom. Među preminulima najmlađi je imao 48, a najstariji 90 godina”, saopštio je nacionalni Institut za javno zdravlje.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 22. avgust 2021. godine iznosio je 14.40 odsto, dok je broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije danas dostigao 1.680.

“Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 6.426”, saopštio je IJZ.

Prema zvaničnim podacima IJZ, od početka epidemije u martu 2020. godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 110.377.

Do sada je, od početka masovne vakcinacije 4. maja, u Crnoj Gori je revakcinisano oko 172.000 osoba.

U međuvremenu, zdravstvene i prosvjetne vlasti dogovorile su da školski časovi, koji počinju 1. septembra, traju pola sata, kao i da zaposleni i djeca moraju nositi maske tokom nastave, dok je alternativa za one koji neće da nose maske da pohađaju onlajn nastavu, piše RTCG.

“U slučaju pozitivnog nalaza kod djeteta ili zaposlenog,određuje se izolacija zaraženom, a svi ostali koji su sve vrijeme nosili maske ostaju u procesu rada, i uz to će biti testirani”, navodi se, pored ostalog, u prijedlogu IJZ i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

XS
SM
MD
LG