Linkovi

Crna Gora: Još 574 slučaja, pet smrtnih ishoda


Prema zvaničnoj statistici, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 425.
Prema zvaničnoj statistici, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 425.

Nova 574 slučaja infekcije i pet smrtnih ishoda današnji je crni bilans epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, gdje je broj aktivnih slučajeva preko jedanaest hiljada, a broj ukupno oboljelih od sredine marta više od 30 hiljada, saopštili su zvaničnici u subotu.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.821 uzorak na novi koronavirus među kojima su ukupno registrovana 574 nova slučaja infekcije koronavirusom”, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore

Prema navodima saopštenja, od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa Kovidom 19 i to kod pacijenata iz Nikšića, Bijelog Polja, Cetinja, Kotora i Budve, od kojih je najstariji imao 75, a najmlađi 39 godina.

Prema zvaničnoj statistici, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom od početka juna mjeseca - kada je nakon kratkog korona-fri predaha uslijedio drugi talas epidemije - iznosi 425, a od početka godine 434.

Od sinoć je do večeras u 17 sati prijavljen je oporavak kod 222 pacijenta, pa je trenutno 11.090 osoba aktivno oboljelo od koronavirusa, od kojih je gotovo polovina u Podgorici.

Iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, te bolnica u Baru, Nikšiću i Beranama, saopšteno je da se u tim ustanovama liječi 246 Kovid pacijenata, od kojih je 68 u teškom stanju.

IJZ navodi da je od početka godine u Crnoj Gori registrovano 30.653 slučajeva koronavirusa.

XS
SM
MD
LG