Linkovi

Sedam žrtava, 301 novi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori


Institutu za javno zdravlje u sredu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa Kovid 19 infekcijom.
Institutu za javno zdravlje u sredu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa Kovid 19 infekcijom.
Sedam preminulih pacijenata pozitivnih na Kovid 19 I 301 novi slučaj infekcije današnji je crni bilans epidemije koronavirusa koja je teško pogodila Crnu Goru, saopštili su zvaničnici.

"Od jučerašnjeg presjeka, Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa Kovid 19 infekcijom i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Bijelog Polja (3), Budve i Ulcinja”, saopštio je Institut za javno zdravlje, navodeći da su svi preminuli bili muškoga pola, te da je najmlađi od njih 1970. godište.

Zajedno sa danas preminulim pacijentima, u Crnoj Gori je od posljedica infekcije koronavirusom od početka epidemije preminulo ukupno 282 osobe, navodi IJZ.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je analizirano 793 uzorka, od kojih je 301 bio pozitivan, a najviše novooboljelih, njih 162, je iz Podgorice.

U isto vrijeme, prijavljen je oporavak kod 234 pacijenta, pa je trenutno 3.625 aktivnih slučajeva koronavirusa u zemlji, od čega 1586 u glavnom gradu.

Od početka epidemije, sredinom marta ove godine, domaće i inostrane laboratorije registrovale su ukupno 17.392 slučaja koronavirusa u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG