Linkovi

Crna Gora: Preminuo jedan pacijent, 64 nova slučaja infekcije


Stari grad u Budvi, 8. avgusta 2020.
Stari grad u Budvi, 8. avgusta 2020.

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u subotu da je u posljednja 24 časa prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa koronavirusom, dok se tim virusom u istom periodu inficiralo još 64 osobe.

“Od posljednjeg presjeka prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenata iz Gusinja, rođenog 1944 godine a koji je bio primljen u OB Bijelo Polje”, saopšteno je iz IJZ.

Zajedno sa danas prijavljenim smrtnim slučajem, ukupan broj preminulih pacijenata pozitivnih na Kovid 19 od početka epidemije je 93, a od početka juna 84, navode zvaničnici.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje od posljednjeg presjeka završile su PCR analizu 487 uzoraka na novi koronavirus. Registrovano je 64 novopozitivnih slučaja infekcije...”, navode iz Instituta.

U medjuvremenu se oporavilo 108 pacijenata, pa je trenutno u zemlji aktivno 795 slučajeva infekcije koronavirusom.

Iz Kliničkog centra Crne Gore i Opšte bolnice u Beranama saopšteno je da se ukupno dvanaest Kovid - pozitivnih pacijenata hospitalizovanih u tim ustanovama nalazi ima tešku klinički sliku ili je životno ugroženo.

Od početka epidemije u Crnoj Gori, sredinom marta, ukupno je registrovano 4727 slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

XS
SM
MD
LG