Linkovi

Broj oboljelih od Kovida 19 u Crnoj Gori premašio 60.000


ARHIVA - Kovid laboratorija u Podgorici (Foto: Twitter/Institut za javno zdravlje Crne Gore)
ARHIVA - Kovid laboratorija u Podgorici (Foto: Twitter/Institut za javno zdravlje Crne Gore)

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su u četvrtak da su laboratorije sa PCR dijagnostikom u posljednja 24 časa registrovale 463 novoinficirana Kovidom 19, uz sedam novih smrtnih slučajeva, a broj oboljelih u zemlji od 620.000 stanovnika prešao je 60.000.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analize i Institutu dostavile rezultate za 1.665 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 463 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Prema navodima te ustanove, od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa Kovidom 19, od kojih je najmlađi imao 39 a najstariji 91 godinu starosti.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna 2020. iznosi 781 a od početka pandemije 790”, navodi IJZ.

Istovremeno, do četvrtak u 17 časova prijavljen je oporavak kod 567 pacijenata, a trenutno je 7.619 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

“Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020 godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 60.288”, saopšteno je iz IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je najavila da zvaničnici zdravstva planiraju da vakcinacija, koja u Crnoj Gori još nije počela, počne Fajzerovom vakcinom, a odmah zatim nastavi i sa kineskom i ruskom vakcinom

Ona je navela da su u tom ministarstvu potpisali ugovore za nabavku ruske vakcine Sputnik V, koja će “gotovo istovremeno” stići u Crnu Goru sa kineskom.

XS
SM
MD
LG