Linkovi

Crna Gora: Ukida se policijski sat i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom


Montenegro, Podgorica, protest of caterers due to antipandemic measures
Montenegro, Podgorica, protest of caterers due to antipandemic measures

Zdravstvene vlasti u Podgorici saopštile su u utorak da se na teritoriji cijele Crne Gore, u cjelosti se ukida zabrana kretanja koja je važila od ponoći do pet ujutru i zabrana međugradskog saobraćaja koja je bila na snazi vikendom.

Nove, liberalizovane mjere, uvedene zbog poboljšanja epidemiološke situacije, važiće od 12. do 20. maja, a osim policijskog sata biće ukinuta i zabrana međugradskog saobraćaja u danima vikenda.

Kada je u pitanju izvođenje muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata, koje je do sada bilo dozvoljeno pd 18 do 21 sat, narednih dana biće pomjereno za sat, pa će biti dozvoljeno od 19 do 22 sata.

"Pozivamo sve građane i privrednike koji su pokazali zavidnu svijest o značaju očuvanja javnog zdravlja da nastave da poštuju propisane mjere, a na sve inspekcije apelujemo da još revnosnije obavljaju kontrole", rekli su iz Ministarstva zdravlja.

Vlasti napominju da će, “u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, ponovo i bez odlaganja biti aktuelizovane zabrane međugradskog saobraćaja i vremensko ograničenje slobode kretanja”.

U Crnoj Gori je od početka epidemije koronavirusa zvanično inficirano više od 98.000 osoba, od kojih je do sada umrlo 1545.

Prošle nedjelje je, uz veliki odziv, počela masovna vakcinacija, a prema podacima sajta covidodgovor.me, do sada je prvu dozu vakcine primilo ukupno 88.965 osoba, dok je njih 31.830 primilo drugu dozu.

XS
SM
MD
LG