Linkovi

U Crnoj Gori sedam preminulo i 765 novih slučajeva, u zemlju samo uz uslov iz Kovid potvrde


ARHIVA - Zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore u Podgorici
ARHIVA - Zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore u Podgorici

Instituta za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u utorak da je, u poslednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminulo sedam osoba, a registrovano je još 765 novopozitivnih slučajeva, od ukupno analiziranih 4.622 uzorka.

“Ukupno je dijagnostikovano 765 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 “, navode u Institutu za javno zdravlje i dodaju da je “udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za prethodni dan iznosio 16,55 odsto".

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi
7.666, navode u IJZ.

Od početka epidemije u martu 2020. ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 123.129, a ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom, od početka pandemije, je 1.813.

Stupio na snagu novi režim ulaska u Crnu Goru

U Crnu Goru od utorka mogu da uđu samo osobe koje ispunjavaju uslove iz Nacionalne digitalne Kovid potvrde, a to podrazumijeva da je prošlo 14 dana od revakcinacije, ili 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi.

Prema novim uslovima, u Crnu Goru mogu i osobe koje posjeduju negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata, ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana, a takođe, mogu da uđu i oni koji posjeduju negativan brzi test koji nije stariji od 48 sati.

Zdravstvene vlasti Crne Gore saopštile su i da se "državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova iz Nacionalne Kovid potvrde upućuju u izolaciju, koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice".

U Crnu Goru bezuslovno mogu da uđu osobe mlađe od 18 godina.

XS
SM
MD
LG