Linkovi

Crna Gora: Inspektori Ministarstva turizma privedeni zbog sumnje u primanje mita


Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay, RFE/RL)
Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay, RFE/RL)

Građevinski inspektori Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), Zoran Bošković i Vladan Juretić, uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su primili mito od investitora Boška Nenezića, dan nakon što je zbog objavljivanja video snimka njihovog navodnog reketiranja ministar trgovine Pavle Radulović podneo ostavku na tu funkciju, potvrdili su zvaničnici.

Hapšenje inspektora sprovedeno je po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a tužilaštvo je saopštilo da je Boškoviću, nakon saslušanja u VDT-u, određeno zadržavanje u pritvoru do 72 sata.

Tokom dana u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biće saslušan i V.J. nakon čega će biti preduzete dalje mjere i radnje u skladu sa zakonom", saopšteno je iz VDT-a.

Na kompromitujućem video snimku koji je Nenezić napravio ručnim satom sa kamerom, investitor je inpektoru Boškoviću navodno uručio 5000 eura kako bi, uprkos istekloj građevinskoj dozvoli, nastavio da gradi objekat u Budvi.

Dan nakon što je TV Vijesti objavila snimak, ministar Radulović je podnio ostavku, navodeći da su u njegovom resoru, kako je rekao, pokušali da gone jednog od uhapšenih inspektora i da u tome nisu uspjeli.

“Procesuirali smo nekoliko disciplinskih postupaka protiv njih, nismo uspjeli u tome, i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku”, rekao je Radulović na konferenciji za medije i izrazio nadu da će novi disciplinski postupak koji je pokrenut u petak biti uspješniji od ostalih.

Snimak koji je investitor napravio pomoću ručnog sata sa kamerom, emitovan u četvrtak u emisiji Načisto TV Vijesti, ukazuje da su inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno uzeli 5000 eura reketa kako bi Nenezić, uprkos istekloj dozvoli, nastavio gradnju objekta u Budvi.

XS
SM
MD
LG