Linkovi

Gabrijel Eskobar sa Milom Đukanovićem


Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar svjedoči u američkom Kongresu
Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar svjedoči u američkom Kongresu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primiće u srijedu zamjenika pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD-a Gabrijela Eskobara, koji će u naredna dva dana boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, najavljeno je iz Đukanovićevog kabineta u utorak.

“Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primiće u srijedu zamjenika pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju SAD-a Gabrijela Eskobara tokom njegove posjete Crnoj Gori”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Iako mediji još uvijek nisu dobili raspored posjete Eskobara Crnoj Gori, očekuje se da se zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara u naredna dva dana, osim sa Đukanovićem, sastane i sa drugim crnogorskim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima NVO sektora.

Uoči posjete Eskobara Podgorici, direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović Marković saopštila je portalu RTCG da će, tokom sastanka sa visokim američkim diplomatom u četvrtak, “ukazati na značaj međunarodne saradnje u rješavanju najvažnijih afera korupcije i organizovanog kriminala”.

Ona je najavila da će Eskobara zamoliti za punu podršku SAD Crnoj Gori u otkrivanju imovine stečene potencijalno krivičnim djelima, navodeći da pritom misli na “Pandora papire” i slučaj Telekom.

XS
SM
MD
LG