Linkovi

Poplave "odsjekle" desetine kuća i zatvorile puteve prema sjeveru


Rijeka Morača, Vezirov most, Podgorica, 6. novembra 2019. (Foto: VOA/Predrag Milić)
Rijeka Morača, Vezirov most, Podgorica, 6. novembra 2019. (Foto: VOA/Predrag Milić)

Jake kiše praćene južnim vjetrom koje su u srijedu pogodile Crnu Goru “odsjekle” su više desetina kuća i obustavile saobraćaj na nekoliko glavnih puteva, koji spajaju glavni grad Podgoricu sa nekoliko opština na sjeveru zemlje, saopštili su zvaničnici.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na nekoliko puteva, a zbog ogromne količine vode u prekidu su putni pravci Podgorica - Kolašin u mjestu Lugovi i Kolašin - Mojkovac u mjestu Sjerogošte zbog ogromne količine mulja, saopšteno je Glasu Amerike iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Osim tih putnih pravaca, danas je zbog odrona izazvanih nevremenom obustavljen saobraćaj je i na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, potvdili su u AMS i dodali da je zbog velike količine vode zatvoren i most koji spaja Nikšić sa Vidrovanom.

Vatrogasna služba u Nikšiću saopšila je da su ekipe i dalje na terenu, kao i da je zbog izlivanja rijeke Zete nepristupačno više desetina kuća u nekoliko sela u okolini tog grada.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću Veselin Gardašević rekao je agenciji Mina da je ta služba dobila “oko 50 novih poziva u pomoć iz najugroženijih djelova Mokre Njive, Glibavca, Brezovika, Gornjeg Polja, Miločana, Rastovca”.

RTCG prenosi da su u Herceg Novom zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala - oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru i u Igalu, pa se saobraćaj odvija preko naselja Savina.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a saopštio je da je moguće "usložnjavanje situacije oko rijeke Bojane i u priobalju Skadarskog jezera", zbog najava obilnih padavina na području susjedne Albanije čije vode gravitiraju slivu Bojane.

XS
SM
MD
LG