Linkovi

Vlasti upozorile gradjane i spasilačke službe na olujno nevrijeme u CG


Posledice nevremena u Crnoj Gori (arhiva)

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore izdao je u nedjelju obavještenje u kome je upozorio građane i spasilačke službe da se pripreme za nestabilne vremenske prilike koje se očekuju tokom popodneva i naredne noći.

Vlasti su upozorile da se do kraja dana i tokom noći, kao posljedica dejstva ciklona, “očekuje buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra”.

“Potencijalno lokalno su moguće kratkotrajno obilnije padavine, obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujićnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu”, piše u saopštenju Direktorata za vanredne situacije.

U obavještenju se takodje najavljuje da će i more biti “valovito do uzburkanog”, uz jak južni vjetar koji se naročito očekuje na primorju, ali i u višim centralnim i sjevernim predjelima zemlje.

“Direktorat za vanredne situacije MUP-a je obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja i poziva građane da svoje aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru”, navodi se u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG