Linkovi

Ministar turizma podnio ostavku posle objavljivanja snimka "reketiranja"


Ministar turizma Crne Gore Pavle Radulović (foto rtcg.me)
Ministar turizma Crne Gore Pavle Radulović (foto rtcg.me)

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović saopštio je u petak da podnosi ostavku na tu funkciju, nakon što je sinoć televizija Vijesti objavila video snimak na kome građevinski inspektori zaposleni u njegovom ministarstvu navodno reketiraju investitora.

“Ne znam ima li građanina Crne Gore koji plaća porez, a da mu sinoć nije bilo teško”, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Snimak koji je investitor napravio ručnim satom, emitovan sinoć u emisiji “Načisto” TV Vijesti, ukazuje da su inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić od investitora Boška Nenezića navodno dobili najmanje 5000 eura kako bi on, uprkos istekloj gradjevinskoj dozvoli, nastavio da gradi objekat u Budvi.

Radulović je, obrazlažući svoju odluku, rekao:

Pokušali smo da gonimo jednog od dvojice inpektora koji se pominju, nismo u tome uspjeli...Nismo uspjeli u tome, procesuirali smo nekoliko disciplinskih postupaka protiv njih, nismo uspjeli u tome i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku”.

Radulović je pozvao sve nadležne institucije da ispitaju svaki navod i zatražio da svako podnese odgovornost. Otkrio je da je potpisao suspenzije za dvojicu inspektora.

“Nisam podnio ostavku zbog inspektora, već zato što se u mom resoru desio incident. Moramo biti ozbiljni ljudi”, rekao je Radulović i ponovio da “nema govora da je neko podnio ostavku zbog inspektora''.

Radulović je objasnio i da su prije snimka pokrenuli postupak protiv dvojice inspektora, ali da je njegova odgovornost “nesumnjiva, jer ti ljudi i dalje rade kao inspektori”.

"Nisam uspio da iskorijenim ovakvo ponašanje, nije bitno kada se desilo”, rekao je Radulović i dodao da se nada da će postupak koji je jutros pokrenuo protiv inspektora sa snimka biti uspješniji od ostalih.

XS
SM
MD
LG