Linkovi

Boris Džonson na intenzivnoj nezi


Pogled na bolnicu Sent Tomas u Vestminsteru u kojoj se trenutno nalazi premijer Boris Džonson (Foto: AP/Frank Augstein)

Britanski premijer Boris Džonson, koji boluje od Kovida-19, prebačen je u jedinicu intenzivne nege nakon što mu stanje pogoršalo. Zatražio je od šefa diplomatije Dominika Raba da obavlja njegove dužnosti, saopštio je Dauning strit.

Džonson je primljen u bolnicu u nedelju uveče kako bi se obavili testovi, nakon što je više od deset dana patio od upornih simptoma koronavirusa, ali je vlada ranije saopštila da je dobro raspoložen i da i dalje može da obavlja svoje dužnosti.

"Tokom popodneva, stanje britanskog premijera se pogoršalo i na savet njegovog medicinskog tima, prebačen je u jedinicu za intenzivnu negu", saopštio je Džonsonov portparol.

Lideru britanskih konzervativaca nije potreban respirator, ali je prebačen na intenzivnu negu u slučaju da mu bude potreban kasnije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Britanija nema zvaničnu poziciju zamenika premijera ali je šef diplomatije Dominik Rab izabran da preuzme vodeću ulogu u slučaju da Džonson ne možda obavlja svoje dužnosti.

Boris Džonson je, tokom samoizolacije, nastavio da vodi sastanke tima za Kovid-19 (snimak koji je Džonsonov kabinet podelio medijima 28. marta 2020.)
Boris Džonson je, tokom samoizolacije, nastavio da vodi sastanke tima za Kovid-19 (snimak koji je Džonsonov kabinet podelio medijima 28. marta 2020.)

55-godišnji Džonson testiran je pozitivan na virus 26. marta.

Predsednik Tramp izjavio je u ponedeljak da mu je žao što čuje da se stanje britanskog premijera pogoršalo i rekao da se Amerikanci "mole za njegovo oporavak".

I britanski princ Čarls, koji ima 71 godinu, ima koronavirus. Krajem marta saopšteno je da se princ dobro oseća i da je u samoizolaciji u rezidenciji u Škotskoj. Navedeno je i da je njegova supruga Kamila negativna na koronavirus.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG