Linkovi

Bela kuća razmatra novi paket finansijske pomoći


Bela kuća
Bela kuća

Bela kuća počela je neformalne razgovore sa republikancima i demokratama u Kongresu o narednim koracima o zakonima o olakšicama posledica borbe protiv koronavirusa, potvrdili su zvaničnici, ali i dodali da nov priliv federalnog novca stiže uz određene uslove.

Sekretar za finansije Stiven Mnučin rekao je za Fox njuz da je pričao sa članovima obe stranke da vidi za koje stavke budžeta najviše brinu. Dodao je da Bela kuća ne žuri sa novim paketom pomoći.

"Sačekaćemo narednih par nedelja".

Od početka marta, Kongres je usvojio pomoć od skoro 3 hiljade milijardi dolara za borbu protiv koronavirusa, uključujući davanje novca poreskih obveznika pojedincima i kompanijama da prevaziđu ekonomski pad, u kome je 14.7 odsto ljudi ostalo bez posla u aprilu.

"Samo želimo da budemo sigurni pre nego što krenemo da trošimo još par hiljada milijardi novca poreskih obveznika, da to radimo pažljivo. Nećemo da trošimo pare da damo saveznim državama koje imaju lošu upravu".

Predsednik Amerike Donald Tramp je ranije naveo da neće odvajati sredstva za borbu protiv koronavirusa saveznim državama koje ograničavaju saradnju sa federalnim snagama za imigraciju. Njegovi savetnici u Beloj kući rekli su da ne razmatraju novi program pomoći u maju.

Demokrate, koje imaju većinu u Predstavničkom domu, žele da se što pre glasa ove nedelje o novom paketu pomoći za lokalne i državne vlasti, Poštu, ali i za testiranje.

XS
SM
MD
LG