Linkovi

Bela kuća predstavila novi teniski paviljon


(Foto: ARHIVA) Prva dama Melanija Tramp govori na mitingu u kampanji za republikanske kandidate za Senat u Valdostsi u Džordžiji, 5. decembra 2020.
(Foto: ARHIVA) Prva dama Melanija Tramp govori na mitingu u kampanji za republikanske kandidate za Senat u Valdostsi u Džordžiji, 5. decembra 2020.

Skoro godinu pošto je najavljena njegova izgradnja, Trampova administracija je saopštila da je završen novi teniski paviljon Bele kuće.

Projekat je rađen da bi se obnovio postojeći teniski teren na imanju Bele kuće i izgradila nova zgrada pored njega, inspirisana klasičnom arhitekturom istočnog i zapadnog krila, saopšteno je u ponedeljak.

Nadam se da će ovaj privatni prostor funkcionisati kao mesto za rekreaciju ali i mesto okupljanja porodica budućih predsednika", saopštila je prva dama Melanija Tramp.

Međutim, saopštenje je odmah naišlo na kritike nekih građana na društveni medijima, koji su dovodili u pitanje cenu i značaj projekta u vreme kada je u SAD registrovano više od 283.000 smrtnih slučajeva od Kovida 19.

“Koliko zaštitne opreme, testova, maski, i kreveta u jedinicama intenzivne nege je moglo da se kupi umesto ovoga", pitao je jedan epidemiolog na Tviteru.

Bela kuća nije objavila koliko je novca potrošeno na paviljon. Projekat je kritikovan i ranije ove godine, kada je Melanija Tramp na Tviteru objavila svoju fotografiju sa građevinskim šlemom, kako prati izgradnju. Tada je odgovorila, pozivajući svoje kritičare da "daju neki pozitivan i produktivan doprinos u sopstvenim zajednicama."

XS
SM
MD
LG