Linkovi

Bela kuća: Nije određen datum sastanka Trampa i Rozenstajna


Donald Tramp i Rod Rozenstajn

Bela kuća je saopštila da nije određen datum za dugo očekivani sastanak između predsednika Donalda Trampa i zamenika sekretara za pravosuđe Roda Rozenstajna, koji nadgleda specijalnu istragu ruskog mešanja u predsedničke izbore 2016. godine.

Prema izveštaju koji je nedavno objavio dnevnik Njujork tajms, Rozenstajn je navodno predložio da tajno snimi Trampa, kako bi došao do dokaza da ga smene s položaja kao nekog ko nije sposoban da bude predsednik. Rozenstajn je izdao dva saopštenja u kojima odlučno poriče te tvrdnje.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je za "Foks njuz" u nedelju da bi sastanak Trampa i Rozenstajna mogao da se dogodi ove nedelje, ali i da bi mogao da bude pomeren za sledeću, s obzirom na sve što se dogodilo u vezi sa Bretom Kavanoom kojeg je predsednik Tramp nominovao za sudiju Vrhovnog suda.

Rozenstajn nadgleda nezavisnu istragu Rusije , koju vodi specijalni istražitelj Robert Maler, što ga čini čestom metom Trampovih napada u vezi sa istragom.

Tramp se mesecima žali zbog načina na koji Sekretarijat za pravosuđe rukovodi istragom Rusije, ali je do povećanja tenzija između Trampa i Rozenstajna došlo nedavno, posle pomenutog izveštaja Njujork tajmsa.

Republikanski saveznici predsednika Trampa tražili su da Rozenstajn svedoči pred Kongresom o svojim navodnim predlozima da tajno snimi Trampa.

Mediji prenose da se Rozenstajn složio da se privatno sastane sa zakonodavcima.

XS
SM
MD
LG