Linkovi

Lažne dojave o bombama u velikom broju osnovnih i srednjih škola u Beogradu


ARHIVA - Učionica u osnovnoj školi u blizini Beograda (Foto: AP/Darko Vojinović)
ARHIVA - Učionica u osnovnoj školi u blizini Beograda (Foto: AP/Darko Vojinović)

Dojave o postavljenim bombama stigle su za 97 osnovnih i za jedan broj srednjih škola u ponedeljak, a nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrđeno je da su dojave bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Evakuisana i "Beograđanka"

Zgrada Palate Beograd, popularne "Beograđanke" u centru glavnog grada u ponedeljak je evakuisana zbog dojave o bombi, javio je reporter FoNeta. N1 je preneo da su pripadnici službe obezbeđenja naveli da je dojava o bombi stigla na adresu privatne škole koja se nalazi u toj zgradi.

Iz ministarstva su naveli da su u školama gde bezbednosni pregled još traje učenici poslati kućama, dok su u ostalim učenici vraćeni na nastavu.

"Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu", naglasilo je ministarstvo u saopštenju.

Roditelji novobeogradskih osnovnih škola dobili su u ponedeljak ujutro informaciju da ne dovode decu na nastavu zbog dojave o postavljenim bombama.

Direktori škola prosledili su poruku nastavnicima, koji su potom obavestili roditelje.

Beogradski mediji objavili su da je prve dojava o bombi stigla u škole "Vladimir Rolović", "Branko Radičević" i "Ivo Andrić".

FoNetu su roditelji đaka osnovne škole "Lazar Savatić" u Zemunu potvrdili da su takođe dobili poruku o dojavi o postavljenoj bombi. "Dragi roditelji, zbog dojave o postavljenoj bombi, učenici se vraćaju kući i danas nemaju nastavu", glasi poruka koju su dobili roditelji te zemunske škole.

XS
SM
MD
LG