Linkovi

Autoput u Virdžiniji zatvoren zbog snega, vozači noć proveli u automobilima


Kolone automobila i kamiona na autoputu I95 u severnom delu Virdžinije (Foto: WJLA via AP)
Kolone automobila i kamiona na autoputu I95 u severnom delu Virdžinije (Foto: WJLA via AP)

Vozači u američkoj saveznoj državi Virdžiniji bili su primorani da prenoće u automobilima nakon što je zbog snežnog nevremena, koje je to područje zahvatilo dan ranije, zatvoren deo glavnog autoputa.

Autoput I-95, jedan od glavnih saobraćajnih koridora od severa ka jugu SAD, zatvoren je u oba pravca blizu grada Frederiksburg, 89 kilometara južno od prestonice Vašingtona, saopštio je u utorak Sekretarijat za saobraćaj Virdžinije.

Vozači u Virdžiniji proveli noć u automobilima zaglavljenim zbog snega
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

"Naše ekipe aktivno rade na tome da omoguće svima da napuste 95. U toku je realizacija planova da se vozila, zaustavljena na autoputu, usmere kao obližnjim manjim putevima kako bi mogli da dođu do alternativnih ruta", napisala je agencija na Tviter nalogu.

Zastoj na autoputu počeo je u ponedeljak nakon što je 30 centimetara snega palo u delovima jugozapada i istoka SAD, što je izazvalo brojne nesreće, preneli su lokalni mediji. Vozila su bila zaglavljena na autoputu i tokom noći, kada su temperature pale ispod nule.

Državne i lokalne hitne službe su tokom noći radile na tome da uklone oboreno drveće i pomognu zaglavljenim vozačima, naveo je guverner Virdžinije Ralf Nortam.

"Svi stanovnici Virdžinije bi trebalo da izbegavaju I-95", tvitovao je Nortam.

Društvene mreže preplavljene su objavama vozača koji su satima zaglavljeni u automobilima, na izuzetno niskim temperaturama, često bez hrane ili vode.

"Zaglavljeni smo ovde više od 10 sati sa psima. Treba nam toalet, benzin. Ni jedan hotel u okolini nije otvoren", tvitovao je jedan vozač.

U automobilu je, na putu za Vašington, prenoćio i demokratski senator iz Virdžinije Tim Kejn.

"Na uobičajeno dvosatno putovanje do Vašingtona krenuo sam juče, u jedan sat poslepodne. 19 sati kasnije, i dalje nisam blizu Kapitola. Moja kancelarija je u kontaktu sa Sekretarijatom za saobraćaj Virdžinije da bi videli kako možemo da pomognemo ostalim stanovnicima Virdžinije u ovoj situaciji. Budite bezbedni", tvitovao je Kejn.

Nevreme u ponedeljak dovelo je do zatvaranja službi federalne vlade i škola, otkazivanja letova i nestanaka struje u hiljadama domaćinstava.

XS
SM
MD
LG