Linkovi

Osumnjičeni za pucnjavu u Atlanti uhapšen, optužen za ubistvo


Ekipe hitne pomoći i policija ispred zgrad u Atlanti, u kojoj je u pucnjavi ubijena jedna osoba (Foto: AP/Jeff Amy)
Ekipe hitne pomoći i policija ispred zgrad u Atlanti, u kojoj je u pucnjavi ubijena jedna osoba (Foto: AP/Jeff Amy)

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Atlanti, u kojoj je jedna žena ubjena, a četiri povrijeđene, optužen je za ubistvo i težak napad, prenosi agencija Asošijeted pres pozivajući se na podatke iz okružnog zatvora.

Dion Paterson, bivši pripadnik Obalske straže, odrekao se prava da prisustvuje sudskom ročištu na kojem mu je u četvrtak određen pritvor bez prava na kauciju.

Peterson je, prema navodima policije, otvorio vatru u čekaonici jedne ljekarske ordinacije u centru Atlante. Radnici i drugi u komercijalnoj četvrti, gdje se dogodila pucnjava, satima su bili primorani da se kriju.

Velike policijske snage su u centru grada tragale za osumnjičenim, koji je na kraju uhapšen u okrugu sjeverozapadno od Atlante.

Zamjenik šefa policije Atlante Čarls Hempton mlađi nije htio da govori o detaljima istrage ili mogućem motivu.

Paterson je imao zakazni pregled, kada je počeo da puca ubrzo nakon što je stigao u zgradu kojoj se nalaze ljekarske ordinacije. Napad je, kako je saopšteno iz policije, trajao dva minuta, a Paterson je nakon toga otišao do benzinske stanice i odvezao se u ukradenom kamionetu, navele su vlasti.

Majka osumnjičenog rekla je za lokalne medije da je bio uznemiren zato što ljekari nisu htjeli da mu izdaju recept za lijek protiv anksioznosti.

Na licu mjesta je stradala 39-godišnja žena, identifikovana kao Ejmi Sent Pjer koja je radila za Centre za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Iz CDC-ija je saopšteno da su "duboko ožaloščeni zbog smrti koleginice koja je ubijena u Atlanti".

Četiri povrijeđene žene - starosti od 25, 39, 56 i 71. godinu - i dalje su u kritičnom ali stabilnom stanju.

XS
SM
MD
LG