Linkovi

Pucnjava u Atlanti: Jedna osoba ubijena, četiri povrijeđene


Policija ispred zgrade u Atlanti gdje se dogodila pucnjava (Foto: AP/Alex Slitz)
Policija ispred zgrade u Atlanti gdje se dogodila pucnjava (Foto: AP/Alex Slitz)

Jedan osoba je ubijena, a četiri su povrijeđene u pucnjavi u centru Atlante, saopšteno je iz policije. Za napadačem se još traga.

Pucnjava se dogodila u jednoj zdravstvenoj ustanovi, u komercijalnoj četvrti Atlante. Policija je osumnjičenog napadača identifikovala kao 24-godišnjeg Diona Patersona, za kojeg je navela da je naoružan i opasan.

Prema navodima šefa policije, Paterson je otvorio vatru u čekaonici, a u napadu je poginula 39-godišnja žena. Povrijeđene su još četiri žene, od 25 do 71. godine, i "u bolnici im se bore za život", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Atlante.

Najnoviji incident se dogodio u trenutku kada gradove širom SAD potresaju oružano nasilje i masovne pucnjave u 2023.

Fotografija osumjičenog napadača (Foto: Atlanta Police Department/Handout via REUTERS)
Fotografija osumjičenog napadača (Foto: Atlanta Police Department/Handout via REUTERS)

Policija je objavila fotografiju osobe za koju se vjeruje da je napadač. Vlasti navode da je osoba naoružana i opasna i zatražila informacije koje bi dovele do hapšenja.

Na licu mjesta su bile desetine policijskih vozila, te policajci sa automatskim puškama i šlemovima.

Gradonačelnik Atlante Andre Dikens prethodno je tvitovao da je u kontaktu sa policijom i savjetovao građana koji se nalaze u četvrti gdje se dogodila pucnjava da pronađu sklonište.

Četiri sata nakon pucnjave, policija je saopštila da vjeruje da je Paterson napustio područje gdje se dogodio napad i savjetovala građanima da izbjegavaju taj dio grada zbog aktivne istrage.

Policija je zatvorila više ulica u centru Atlante, a bili su blokirani i prilazi školama u tom području "iz predostrožnosti".

XS
SM
MD
LG