Linkovi

Ankete: Tramp i Klinton izjednačeni i nepopularni


Republikanac Donald Trump i Demokrata Hilari Klinton praktično su izjednačeni u najnovijim anketama, koje su takođe pokazale da ih većina birača ne doživljava pozitivno.

U istraživanju, koje su naručili dnevnik "Vašington Post" i mreža "ABC Njuz", Tramp ima neznatnu prednost 46:44 odsto, dok u onom obavljenom za mrežu "NBC Njuz" i dnevnik "Vol Strit Džornal" Klinton vodi 46:43.

Obe ankete, baš kao i neke objavljenje ranije ove nedelje, pokazale su da Tramp napreduje od kada je početkom meseca postao očekivani predsednički kandidat Republikanske stranke. Kada je reč o anketi Posta, današnji rezultat je preokret od 11 odsto u korist Trampa od marta, dok je u anketi NBC-ja, Klinton izgubila 8 odsto podrške u odnosu na april.

U oba istraživanja se takođe ističe da birače podjednako motiviše to koliko im se neko sviđa i koliko im se neko ne sviđa. Skoro 60 odsto ispitanika u anketi Posta i ABC-ja negativno posmatraju oba kandidata, s tim da je malo više onih koja Trampa vide na taj način.

U anketi NBC-ja i Vol Strit Džornala, registrovanih birača koji imaju negativno mišljenje o Hilari Klinton je 20 odsto više nego onih koji o njoj imaju pozitivno mišljenje. Tramp je u tom smislu još gori, jer je razlika u korist negativnog mišljenja o njemu skoro 30 odsto.

XS
SM
MD
LG