Linkovi

Božićne čarolije u Beloj kući


Makete Bele kuće i Hola nezavisnosti napravljene od keksa izložene u Beloj kući povodom novogodišnjih i božićnih praznika
Makete Bele kuće i Hola nezavisnosti napravljene od keksa izložene u Beloj kući povodom novogodišnjih i božićnih praznika

Bela kuća saopštila je da ukrasi u predsedničkoj rezidenciji pred ovogodišnji Božić i Novu godinu predstavljaju ono što ujedinjuje Amerikance tokom praznika, ali i tokom cele godine.

Prva dama tradicionalno je zadužena za ukrašavanje Bele kuće, a Džil Bajden je ove zime pronašla inspiraciju u dokumentima koje su za sobom ostavili osnivači SAD. Tema izložbe je "Mi narod" (We the People), što su prve reči preambule američkog Ustava.

Rezidencija predsednika SAD ukrašena za predstojeće praznike
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Kopija Deklaracije o nezavisnost izložena je u biblioteci, a u prostoriji za održavanje zvaničnih Državnih večera nalaze se - napravljene od keksa - mekete Bele kuće i Hola nezavisnosti u Filadelfiji, u kojem je Deklaracija o nezavisnosti potpisana 4. jula 1776. godine.

Novost ove godine je drvena menora koju su napravili stolari zaposleni u Beloj kući i ona se nalazi na Državnom spratu.

Novinarima koji prate dešavanja u Beloj kući, omogućeno je da vide izložbu pre javnosti i zvaničnog otkrivanja svega što su pripremili dekorateri dobrovoljci.

XS
SM
MD
LG