Linkovi

Ambasador Skot pozvao lidere Srbije i Kosova da pokažu hrabrost i kreativnost


Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, dao je krv simbolično na godišnjicu terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001, u Beogradu, 11. septembra 2018.

Američki ambasador Kajl Skot izjavio je u utorak da smatra da je moguć dogovor Srbije i Kosova i pozvao lidere da pokažu hrabrost i kreativnost. Posle davanja krvi u Crvenom krstu Srbije povodom obeležavanja godišnjice terorističkog napada na SAD, Skot je rekao da strane u konfliktu treba da postignu sporazum, jer je samo tako moguća njegova primena.

Na pitanje o izjavi američkog senatora Rona Džonsona da Sjedinjene Države neće nametati rešenje za Kosovo, Skot je odgovorio da je saglasan sa tim stavom:

"Njegova poruka Srbiji, ali isto tako i Kosovu, kad je bio na Kosovu, jeste da lideri trebaju biti hrabri, trebaju biti fleksibilni, kreativni. I ako oni došu do dogovora, verovatno će i svi drugi podržati taj dogovor", izjavio je Skot.

Upitan o ulozi velikih sila u rešenju kosovskog problema i odnosima SAD i Rusije, Skot je rekao da je Amerika spremna za saradnju sa Rusijom na Balkanu uprkos međusobnim neslaganjima.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG