Linkovi

Dvojica tinejdžera optužena za ubistva na rođendanu u Alabami


Tuga i šok nakon pucnjave na rođendanu (Foto: REUTERS/Cheney Orr)
Tuga i šok nakon pucnjave na rođendanu (Foto: REUTERS/Cheney Orr)

Dvojica tinejdžera uhapšena su i pritvorena pod optužbama za ubistvo u pucnjavi na proslavi 16. rođendana devojke, kada je četvoro mladih ubijeno, a 32 ranjeno, objavio je portparol policije te savezne države. Dvojica osumnjičenih Tajrik Mekalou (17) i Trevis Mekalou (16), obojica iz Taskigija uhapšena su pod optužbama za ubistvo, naveo je narednik Džeremi Baket iz Agencije za primenu zakona Alabame na konferenciji za medije.

Pucnjava se dogodila u subotu u Dejdvilu, mestu sa oko 3.200 ljudi. Sve četiri stradale osobe bili su maturanti. Lokalne vlasti su saopštile da je pucnjava počela nešto posle 22:30 po severnoameričkom centralnom vremenu u subotu

Rođendan Aleksis Daudel završen je tako što je klečala pored smrtno ranjenog brata u lokvi krvi na podu plesnog studija u malom gradu u Alabami, dok su oko njih bila tela ostale ranjene dece.

Daudel čiji se šesnaesti rođendan završio tragedijom podelila je svoju ispovest sa novinarima Asošijeted presa okružena članovima svoje porodice. U pucnjavi je ubijen njen brat Filstavijus "Fil" Daudel i još troje mladih, a 32 osobe su ranjene, neke i dalje u kritičnom stanju.

Pored Fila Daudela, okružni patolog Majk Noks rekao je da su u pucnjavi ubijeni Šonkivija Nikol "Keke" Smit koja je imala 17 godina, atletičarka koja je postala vođa tima, Marsia Emanuel "Sija" Kolins, koja se bavila pevanjem, imala je 19 godina i njen otac kaže da je htela da upiše fakultet, kao i Korbin Damontrej Holston, koji je imao 23 godine i takođe je u školi bio atletičar.

Posle tragedije, prijatelji i porodica sećaju se malih i velikih detalja o životima svojih preminulih.

Smit je tako bila srećna jer je završila školu i krenula na koledž, da kad ju je komšija pitao kada će da završi, rekla mu je tačan sat kada će da diplomira. Imala je selfije sa kapom i u togi i pisala kako je uskoro na kraju studija.

Ejmi Džekson, koja joj je bila kao tetka, pamti je po njenom "osmehu od milion dolara"

Smrt Fila Daudela izazvala je najviše pažnje jer je on bi jedan od najboljih igrača američkog fudbala u državi gde su petkom uveče sve oči uprte u ovaj sport.

Antreal Alen, pomoćni trener na Univerzitetu u Džoržiji, i ujak Daudelovih, rekao je da njegov rođak jedva čekao da zaigra na Univerzitetu u Džeksonvilu sledeće godine.

Alen kaže da nije to samo zbog sporta, on kaže da je on bio prvi u porodici koji je završio fakultet i da bi Fil bio sledeći

"Mnogi su se ugledali na njega. On bi vodio ličnim primerom", naveo je Alen.

XS
SM
MD
LG