Linkovi

Abazović: Na sceni pokušaj izvlačenja lovaca u mutnom, ruka pravde neće stati


ARHIVA: Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
ARHIVA: Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je u četvrtak da “ruka pravde neće stati” i optužio Demokratsku Crnu Goru da je rušenjem njegove Vlade dala političko vještačko disanje Demokratskoj partiji socijalista Mila Đukanovića.

“… Ako se konstituisala nova većina od strane DPS-a, Demokrata i Socijaldemokrata, onda da Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Damir Šehović makar ponude rješenje kako da se ide dalje. Davanje vještačkog disanja DPS-u “usta na usta” i usta na nos, mislim da je pogubno za ukupne prilike, računajući ekonomske u kojima se Crna Gora nalazi I u kojima će se naći”, rekao je Abazović novinarima u Podgorici.

On je rekao da u Građanskom pokretu URA ne mogu da vode politiku sujetama niti mržnjom, poručujući da ako neko misli da treba vratiti situaciju “lova u mutnom” kako bi se izvukli “neki ljudi ogrezli u kriminalu I korupciji, uprkos tome što se oko njih steže obruč”.

On je odbio da kaže na koga misli kada govori o lovu u mutnom, najavljujući da će to, ako bude prilike, reći u parlamentu “ili bilo gdje drugo”.

Abazović je rekao i da “ruka pravde u Crnoj Gori neće stati”, iako je “sada cilj demotivisati ljude unutar Uprave policije i tužilaštva da ne nastave sa aktivnostima koje su primaknute do određene zadovoljavajuće mjere”.

“To je cilj da bi se neki ljudi, bliski DPS-u, izvukli. Zato sam rekao da mi je nejasno da je Demokratska Crna Gor odlučila da da političko vještačko disanje (DPS-u), da pokuša da ih spase”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, nervoza kriminalaca i neodgovornih pojedinaca svjedoči o tome da li su oni danas u boljem ili gorem položaju nego prije avgusta 2020.

“Da li će oni biti u boljem položaju danas u odnosu na ono što će biti za godinu - tada će biti u mnogo gorem položaju nego što su danas. To je proces koji mora da se nastavi”, rekao je Abazović.

On je istakao da je izuzetno zahvalan Europolu koji je, kako je rekao, otvaranjem "Skaj" aplikacije “pomogao da se balkanski narkokartel desetkuje, ne samo u Crnoj Gori nego i regionalno”.

“Vidjećemo što će biti krajnji učinci, ali definitivno je to klupko počelo da se odmotava”, rekao je Abazović.

XS
SM
MD
LG