Linkovi

Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar


ARHIVA - Luka Bar u Crnoj Gori
ARHIVA - Luka Bar u Crnoj Gori
Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, saopštio je u utorak da su predstavnici Vlade počeli pregovore kako bi država ponovo preuzela vlasništvo nad Lukom Bar od turske kompanije Global ports kojoj je dio najveće crnogorske luke prodat prije deceniju.

Abazović je rekao da su on i ministar finansija Aleksandar Damjanović počeli pregovore sa rukovodstvom turske kompanije Port of Adria, koja upravlja dijelom Luke Bar, da država opet preuzme objedinjenu Luku Bar.

Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo”, rekao je Abazović.

On je poručio da “država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar”, navodeći da Vlada tim potezom “ispravlja greške prethodnika”.

“Luka Bar će biti generator privrednog razvoja Crne Gore”, poručio je Abazović.

Prethodno je Vlada objavila namjeru da kupi akcije u kompaniji Port of Adria, bivši Kontejnerski terminali, od turske kompanije Global ports, a zatim je spoji sa Lukom Bar.

Odlukom tadašnjih vlasti, Luka Bar je 2009. podijeljena, a iz nje je izdvojena kompanija Kontejnerski terminali, čiji je većinski paket Vlada prodala za osam miliona eura turskoj kompaniji, koja nije uspjela da ostvari pozitivno poslovanje.

XS
SM
MD
LG