Linkovi

Vučić odlikovao komandanta Nacionalne garde Ohaja


Komandant Nacionalne garde Ohaja i predsednik Srbije prilikom uručenja Ordena
Komandant Nacionalne garde Ohaja i predsednik Srbije prilikom uručenja Ordena

BEOGRAD - Komandant Nacionalne garde Ohaja, Džon Haris, primio je Orden srpske zastave koji mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Haris je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa sa Srbijom.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da odlikujem čoveka koji se pokazao i dokazao kao iskreni prijatelj Srbije", izjavio je predsednik Srbije, naveo je predsednik Srbije, javlja FoNet.

General Haris je, navodi se, svojim ličnim zalaganjem značajno doprineo jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između naših oružanih snaga, što istovremeno pruža snažan podsticaj razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa SAD, istakao je Vučić.

"Visoko cenimo pomoć i podršku naših partnera iz Ohaja u okviru razvoja i jačanja kapaciteta baze Jug kod Bujanovca, kao i sajber bezbednosti, vojne medicine, priprema za učešće u multilanacionalnim misijama, humanitarnom razmiranju, verskoj službi u vojnim snagama i pomoći stanovništvu u vanrednim situacijama", zaključio je predsednik Srbije.

General Haris je zahvalio je na priznanju, dodajući da mu je velika čast što je primio orden.

"U našoj zemlji se kaže da se poverenje zaslužuje i stiče u kapima, a gubi se u potocima. Želim da gradim ovo poverenje, kao vojnik prema vojniku, jedan događaj za događajem, kap po kap", poručio je Haris.

Kako je istakao, Nacionalna vlada Ohaja i njegov pretpostvljeni posvećeni su izgradnji poverenja, za narode, za naše vojske, obrazovne sisteme, za decu.


Ceremoniji su prisustvovali načelnik Generalštaba Milan Mojsilović i američki ambasador Kristofer Hil.

Vojska Srbije sarađuje sa Nacionalnom gardom Ohaja više od 15 godina.

XS
SM
MD
LG