Linkovi

Sajber Tesla 18 - zajednička vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja


Arhiva - Učesnici vojne vežbe "Platinijumski vuk", koja je u bazi Jug okupila pripadnike vojska devet zemalja, među kojima i pripadnike Nacionalne garde Ohaja, 12. juna 2017. (Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije).

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja izvešće zajedničku taktičku vežbu za odbrambene operacije u sajber prostoru pod nazivom Sajber Tesla 18, od 4. do 8. juna u Gornjem Milanovcu. Vežba se održava po treći put i ove godine na njoj učestvuje šest pripadnika Nacionalne garde Ohaja, saopštia je u četvrtak Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

"Svrha vežbe je da se poveća kapacitet VS da reaguje na sajber pretnje i da se unapredi saradnja sa drugim domaćim i stranim akterima na tom polju", kaže se u saopštenju.

Vežba se sprovodi u okviru Programa državnog partnerstva između Ohaja i Srbije koji je ustanovljen 2006. godine. Tokom godina, Nacionalna garda Ohaja je sarađivala sa VS u mnogo oblasti, uključujući razvoj baze Jug kao regionalnog centra za obuku za mirovne operacije, vojno-medicinsku saradnju i razvoj vojnog sveštenstva, sve sa ciljem razmene iskustava dve vojske i unapređenja kapaciteta VS, stoji u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG