Linkovi

Napadač sa parade Dana nezavisnosti optužen za 117 krivičnih dela


Robert Krimo Treći, optužen za ubistva na paradi povodom 4. jula, prati sudski proces preko video linka
Robert Krimo Treći, optužen za ubistva na paradi povodom 4. jula, prati sudski proces preko video linka

ČIKAGO - Velika porota optužila je napadača sa parade povodom Dana nezavisnost kod Čikaga, koji je ubio sedmoro i ranio desetine ljudi, za čak 117 krivičnih dela. Među tačkama optužnice nalazi se i 21 optužba za ubistvo prvog stepena.

Robert Krimo Treći, star 21 godinu, optužen je da je sa krova zgrade pucao na učesnike parade 4. jula, u Hajlend parku kod Čikaga. Pred sud će izaći 3. avgusta i ako bude proglašen krivim, preti mu doživotna robija.

Krimo je priznao da je pucao kada su ga hapsili, naveli su tužioci. Policija je pronašla njegov automobil i oružje slično poluautomatskoj puški pronađenoj na licu mesta.

Krimu se na teret, sem ubistava, stavlja i 48 pokušaja ubistava i 48 nanošenja povreda vaternim oružjem. Ove optužbe obuhvataju svaku žrtvu koju je metak ranio, ili je pogođena šrapnelom.

"Želim da zahvalim policiji i tužiocima koji su prezentovali dokaze pred velikom porotom. Naša istraga se nastavlja, kao i podrška svim žrtvama i svima koji su pogođeni ovim zločinom", rekao je tužilac okruga Lejk Erik Rajnhart.

Prema informacijama iz njegove kancelarije, Krimo je oružje kupio legalno, uprkos tome što je imao istoriju nasilnog ponašanja i pretnji da će ubiti sebe i svoje bližnje, zbog kojih je policija već intervenisala.

XS
SM
MD
LG