Linkovi

Zelenski i Dragi razgovarali o pomoći Italije u okončanju ruske invazije na Ukrajinu


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS)
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS)

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je da sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem razgovarao o pomoći Italije u stvaranju sistema koji bi Ukrajini omogućio bezbednosne garancije i zaštitu od budućih pretnji.

Razgovarali smo o kursu suprotstavljanja ruskoj agresiji. Hvala na važnoj odbrambenoj i humanitarnoj podršci. Ukrajinski narod će to zapamtiti. Cenimo spremnost Italije da se pridruži stvaranju sistema bezbednosnih garancija za Ukrajinu“, napisao je Zelenski na društvenoj mreži Tviter.

SA druge strane, premijer Mario Dragi izjavio je da je Italija spremna da pomogne okončanju rata u Ukrajini.

„Postoji puna spremnost Italije da doprinese međunarodnoj akciji za okončanje rata i promovisanje trajnog rešenja krize u Ukrajini”, preneo je Dragi tokom razgovora ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom, saopšteno je iz kabineta premijera Italije.

Predsednik Zelenski se požalio na rusko blokiranje humanitarnih koridora i kontinuiranu opsadu i bombardovanje gradova, uključujući škole, što je za posledicu imalo civilne žrtve, uključujući decu“, saopšteno je iz kabineta italijanskog premijera.

XS
SM
MD
LG