Linkovi

Đokoviću uručena titula počasnog građanina Budve


Novak Đoković sa porodicom i gradonačelnikom Budve Markom Carevićem
Novak Đoković sa porodicom i gradonačelnikom Budve Markom Carevićem

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković primio je u petak u Budvi titulu počasnog građanina tog crnogorskog grada, koju mu je uručio gradonačelnik Budve Marko Carević.

Na ceremoniji organizovanoj u sali Skupštine Opštine Budva, Carević je poručio da je za njega i grad Budvu čast to što su dodijelili još jednu titulu najboljem svjetskom teniseru.

“Uvjeren sam da će Novak biti naš ponosni Budvanin i da će se ponositi i ovom titulom kao i svim koje je zavrijedio”, kazao je Carević.

Carević je rekao da je Đoković “položio ispit istine na kom su drugi pali, ostao čovjek i ostao svoj”.

“Vi ste svojim trudom i radom pokazali kako se bori sa svoju porodicu i narod. Nikada nijeste stavili distancu između sebe i naroda. Nikada vam nećemo zaboraviti podršku koju ste dali litijama”, rekao je gradonačelnik Budve.

Organizatori su nakon ceremonije saopštili da prvi reket svijeta neće davati izjave za medije, zbog “situacije u vezi Australijan opena”.

Đoković je, po izlasku iz zgrade SO Budva nakon ceremonije, ispraćen ovacijama nekoliko desetina njegovih fanova, koji su raširili transparent “Budva je uz Novaka”.

XS
SM
MD
LG