Linkovi

Novi rekord u SAD: Više od 66 hiljada novoobolelih


Plaža na Floridi tokom praznika prošlog vikenda
Plaža na Floridi tokom praznika prošlog vikenda

Rast broja obolelih od koronavirusa beleži se u nekim mestima u svetu. Prema Univerzitetu Džons Hopkins, u svetu je broj obolelih 12. 7 miliona, sa više od pola miliona preminulih.

U Americi je skoro četvrtina zaraženih u svetu, sa 3, 2 miliona slučajeva i više od 134 hiljada preminulih. Dana kada je objavljen rekordan broj slučajeva, preko 66, 5 hiljada, predsednik Amerike Donald Tramp je prvi put viđen u javnosti da nosi masku u poseti ranjenim američkim vojnicima u vojnom medicinskom centru Volter Rid kod Vašingtona.

Florida je u nedelju objavila da je za 24 sata zabeleženo rekordnih 15 hiljada novih slučajeva. Agencija Rojters navodi, da bi Florida kao država, bila četvrta u svetu po broju zaraženih, iza SAD, Brazila i Indije. Rast broja slučajeva se beleži samo dan nakon što je odlučeno da se otvori Dizni park u Orlandu, doduše sa limitiranim brojem gostiju i proveravama temperature posetilaca.

Dnevnik Arizona Republik objavio je umrlcu koju je pisala žena čiji je otac umro od virusa. U umrlici ona za smrt oca krivi američke političare i njihovo odsutstvo vođenja politike u pandemiji. Kristin Urkiza napisala je da je njen otac Mark, koji je u umro sa 65 godina, Amerikanac meksičkog porekla. "Njegova smrt je rezultat nezainteresovanosti političara, koji nastavljaju da ugrožavaju zdravlje ljudi tamnije kože, kroz loše vođstvo, odbijanje da se prizna koliko je ova kriza ozbiljna, i nemogućnost i nespremnost da se daju jasne i odlučne smernice da se smanji rizik".

Meksiko i Rusija su prijavili po 6 hiljada novih slučajeva. Više od 60 marinaca se zarazilo u američkoj bazi na Okinavi. Tokio je prijavio novih 206 slučajeva u gradu, četvrti dan zaredom da u tom gradu ima preko 200 novoobolelih dnevno.

XS
SM
MD
LG