Linkovi

Đukanović: Stav Crne Gore jasan, želimo evropsku perspektivu


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović tokom jedne od poseta Briselu (Foto: Pool via AP/Stephanie Lecocq)
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović tokom jedne od poseta Briselu (Foto: Pool via AP/Stephanie Lecocq)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da Crna Gora ima jasan stav u pogledu svoje evropske perspektive, ne želeći posebno da komentariše izjavu Komesara EU za proširenje Johanesa Hana, da bi pregovori sa Crnom Gorom mogli biti prekinuti, ako ona ne rasvijetli napad na novinarku Oliveru Lakić.

''Nemam neki poseban komentar na taj stav komesara Hana, taj njegov odgovor više vidim kao posljedicu tendeciozno postavljenog pitanja”, rekao je Đukanović, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu visokog zvaničnika EU.

“Naš stav je jasan - mi želimo evropsku perspektivu”, naglasio je Đukanović.

On je ocijenio da “nema potrebe da se zamagljuje suština onoga što je između Evropske unije i zemalja kandidata, a to su uspješni pregovori i želja kandidata da što prije postanu punopravne članice”.

Đukanović je prošle nedelje rekao da bi Crna Gora mogla preispitati odnose sa EU ako se Brisel bude premišljao u vezi sa proširenjem, optužujući zvaničnike EU da imaju kolonijalni sindrom u politici prema Balkanu.

Odgovarajući na pitanja crnogorskih novinara u Skoplju, evropski komesar za proširenje kritikovao je Crnu Goru zbog neuspješne istrage ranjavanja novinarke Vijesti, navodeći da će od reformi u oblasti slobode medija zavisiti napredak zemlje prema članstvu.

XS
SM
MD
LG