Novak i Ana u trećem kolu Rolan Garosa

Novak Đoković posle pobede nad Blažom Kavčičem

Treći srpski predstavnik Viktor Troicki zbog kiše nije završio svoj meč protiv Italijana Fonjinija. rezultat prilikom prekida - 1:1 u setovima.
Četvrtog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, srpski predstavnici - bar oni koji su uspeli da završe svoje mečeve, obezbedili su plasman u treće kolo.

Ana Ivanović je lako - sa 6:2 i 6:2 pobedila Izraelku Šahar Per i sada je čeka Italijanka Sara Erani, dok je Novak Đoković, takođe bez izgubljenog seta eliminisao Slovenca Blaža Kavčića - 6:0, 6:4 i 6:4. Viktor Troicki izgubio je prvi set protiv Italijana Fabija Fonjinija - 6:2, ali je drugi dobio 6:3, pre nego što je njihov duel prekinut zbog kiše i biće nastavljen sutra.

Đoković je odigrao izvanredan prvi set i bez izgubljenog gema za samo 23 minuta stigao do vođstva od 1:0 protiv vršnjaka iz Slovenije, koji ga je pobeđivao u juniorskim danima. Kavčić je u drugom setu zaigrao znatno bolje, imao brejk viška, čak i priliku za dva, ali se Đoković na vreme vratio i ponovo preuezo kontrolu, da bi na kraju posao završio za dva sata i 13 minuta.

Njegov naredni protivnik biće domaći takmičar 32-godišnji Nikolas Devilde, koji je u prvom kolu eliminisao Filipa Krajinovića.

Malih problema u meču drugog kola imao je Rodžer Federer, koji je izgubio set protiv Rumuna Adriana Ungura (6:3, 6:2, 6:7 (6), 6:3), ali je ipak uspeo da stigne do rekordne 234. pobeda na grand slem turnirima. Pobede su ostvarili i drugi nosioci, Tomaš Berdih, Huan Martin Del Potro, Žil Simon, Fernando Verdasko i Stanislas Vavrinka.

Kod teniserki, najveće iznenađenje priredila je Hrvatica Petra Martić pobedom nad 8. nositeljkom Francuskinjom Marion Bartoli - 6:2, 3:6, 6:3.

Dan posle svoje mlađe sestre Serene, takmičenje u singlu završila je i Venus Vilijams, koju je sa 6:2 i 6:3 pobedila 3. nositeljka Poljakinja Agnješka Radvanska.

Lake pobede ostvarile su prva terniserka sveta Viktorija Azarenka, Australijanka Samanta Stosur, Italijanka Flavija Paneta, Slovakinja Dominika Cibuklova i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.