Linkovi

Tipsarević u drugom kolu RG, Serena ispala!


Janko Tipsarevic of Serbia at the French Open tennis tournament
Janko Tipsarevic of Serbia at the French Open tennis tournament

Srpski teniser izgubio prvi set, ali uspeo da savlada Amerikanca Sema Kverija, dok je Amerikanka dobila prvi set, ali ipak doživela verovatno najteži poraz u karijeri

Srpski teniser Janko Tipsarević pridružio se Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Ani Ivanović i Jeleni Janković u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

Tipsarević, koji je postavljen za 8. nosioca na ovogodišnjem "Rolan Garosu", izgubio je prvi set u duelu sa Semom Kverijem - 6:2, ali je dobio sledeća tri - 6:4, 7:6 i 6:3 i eliminisao Amerikanca. Tipsarevićev naredni protivnik biće domaći takmičar Žeremi Šardi, koji je u pet setova bio bolji od Tajvanca Jen-Hsun Lua.

Trećeg dana takmičenja u Parizu dogodilo se prvo veliko iznenađenje.

Francuskinja Viržini Razano eliminisala je Serenu Vilijams u tri seta - 4:6, 7:6 (5) i 6:3, i nanela joj prvi poraz u karijeri na startu nekog od Grand Slem turnira (46 pobeda u prvim kolima). Amerikanka je vodila sa 1:0 u setovima i čak 5:1 u taj-brejku drugog, ali je 29-godišnja Francuskinja napravila veliki preokret. U trećem setu 111. na WTA rang-listi imala je čak 5:0, ali se Vilijams vratila na 5:3 i spasila čak sedam meč lopti u bizarnom devetom gemu, koji je trajao čitava 23 minuta. Međutim, nije uspela da spreči poraz.

Sigurne pobede ostvarile su Petra Kvitova, Karolina Voznijacki i Frančeska Skjavone, dok je Marija Šarapova bila posebno ubedljiva sa 6:0 i 6:0 protiv malo poznate Rumunke Kadantu.

Kod tenisera, branilac titule Rafael Nadal lako je izašao na kraj sa Italijanom Simoneom Bolelijem - 6:2, 6:2 i 6:1, a plasman u drugu rundu obezebedili su i Endi Mari, David Ferer, Rišar Gaske i Huan Monako.
XS
SM
MD
LG