Linkovi

Trijumf filma "Odrastanje"


Ekipa filma "Odrastanje"
Ekipa filma "Odrastanje"

Sinoć je na Beverli Hilsu, u Kaliforniji, na 72. godišnjoj dodeli nagrada Zlatni globus, koju dodeljuje holivudsko Udruženje stranih medija - za najbolji film u kategoriji drame dobilo ostvarenje „Odrastanje“. Film je radjen punih 12 godina.

Osim priznanja u kategoriji najbolje drame, nagrađeni su i reditelj filma Ričard Linklejter, kao i Patriša Arket, za sporednu žensku rolu. „Grand Budapest hotel”, ekranizacija sveta austrijskog pisca Štefana Cvajga, smeštena u dvadesete godine 20. veka, proglašena je za najbolju komediju.

Priznanje za glavnu žensku ulogu u drami osvojila je Džulijen Mur za rolu američke profesorke koja boluje od Alchajmerove bolesti u drami „I dalje Alis” dok je za tumačenje fizičara Stivena Hokinga u drami „Teorija svega” Edi Redmejn ovenčan priznanjem za glavnu ulogu u drami

Mnogi od prisutnih pružili su podršku Francuskoj i francuskim novinarima i karikaturistima, i nosili bedževe i nalepnice na kojima je pisalo “Ja sam Šarli” (Je Suis Charlie). Džordžu Kluniju je dodeljena nagrada Sisil B. Demil, za životno dostignuće i doprinos svetu filma i zabave.

XS
SM
MD
LG