Linkovi

Nekoliko zemljotresa pogodilo Hrvatsku


Potres se osetio u Zagrebu koji je ove godine već pogođen snažnim zemljotresom
Potres se osetio u Zagrebu koji je ove godine već pogođen snažnim zemljotresom

U Hrvatskoj se dogodilo nekoliko potresa koji su se osetili i u Zagrebu.

Prema izveštaju hrvatske seizmološke službe, u 6 sati i 28 minuta kod grada Petrije dogodio se zemljotres jačine 5 stepeni po Rihteru, a isto područje su kasnije pogodila još dva potresa jačine 4,7 i 4,1 stepen po Rihteru. Potres se osetio i u Sisku.

Još nema podataka o žrtvama, niti kolika je materijalna šteta.

"Nemamo informacije o žrtvama, ali je verovatno da je takav potres uzrokovao materijalnu štetu u blizini epicentra, kod grada Petrinje", rekao je seizmolog Krešimir Kuk, prenosi Rojters.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Planković stgli su u Sisak, a zatim idu i u Petrinju, prenosi Fonet.

Kako je saopšteno, u Sisku nema povređenih, a kako je rekla šefica seizmološke službe Ines Ivančić, posle prvog potresa desilo se desetak manjih.

"Došli smo da podržimo naše sugrađane u Petrinji i Sisku. Kakva je godina bila, tako je i završila. Potres je bio otprilike u isto vreme kao i u Zagrebu. U Petrinji je i vojska, da pomogne u raščišćavanju. U Petrinji su nešto veće štete, ovde na sreću nema većih šteta", rekao je premijer Andrej Plenković u Sisku.

U zemljotresu koji se u Zagrebu dogodio u martu, poginula je jedna osoba, a povređeno ih je 27 i pričinjena je velika materijalna šteta.

XS
SM
MD
LG