Linkovi

Pojačana kontrola na aerodromima zbog ebole


Agenti aerodromske bezbednosne službe proveravaće moguće simptome ebole kod putnika koji dolaze iz najteže pogođenih zemalja zapadne Afrike - Gvineje, Liberije i Sijera Leonea, koristeći termometre koji mogu da utvrde telesnu temperaturu bez dodira, a putnici će morati da popune i upitnike...

Međunarodni aerodrom u Njujorku "Džon F. Kenedi" jutros je - kao prvi u SAD - počeo da sprovodi program pojačane kontrolu putnika zbog moguće infekcije ebolom.

Agenti aerodromske bezbednosne službe proveravaće moguće simptome ebole kod putnika koji dolaze iz najteže pogođenih zemalja zapadne Afrike - Gvineje, Liberije i Sijera Leonea, koristeći termometre koji mogu da utvrde telesnu temperaturu bez dodira, a putnici će morati da popune i upitnike.

Tokom sledeće nedelje, identičnu proceduru uvešće još četiri aerodroma u SAD: Njuark u Nju Džersiju, te međunardoni aerodromi u Vašingtonu, Čikagu i Atlanti.

Zajedno, preko tih pet aerodroma u SAD ulazi više od 90 odsto putnika iz ugroženih afričkih država.

Svetska zdravstvena organizacija juče je objavila da je broj žrtava epidemije ebole prevazišao 4.000. Prema poslednjim podacima te agencije Ujedinjenih nacija u sedam zemalja registrovano je skoro 8.400 slučajeva zaraze, a 4.033 osobe su podlegle smrtonosnom virusu.

XS
SM
MD
LG