Linkovi

Zaustavljeni pogoni Fijata u Italiji, Poljskoj i Srbiji


Radnici Fijat automobila Srbija

Fijat Krajsler automobili (FCA) zaustavlja proizvodnju na dve nedelje u većini svojih evropskih postrojenja kako bi se zaštitilo osoblje od pandemije koronavirusa i prilagodilo padu potražnje, izjavio je u ponedeljak italijansko-američki proizvođač automobila.

Odluka se odnosi na pogone u Italiji, Poljskoj, kao i u Srbiji, a tu vest potvrđuju i u kragujevačkoj fabrici - gde su svi zaposleni od ponedeljka na plaćenom odsustvu do po petka 27. marta.

Prema informacijama kojima raspolaže Samostalni sindikat FCA, kompanija je obustavila proizvodnju u skladu sa odlukom državnih organa o uvođenju vanrednog stanja, odredbi Zakona o radu koje se odnsose na sprečavanje ugroženosti zdravlja zaposlenih i usklađivanja proizvodnje sa potrebama tržišta.

Po isteku dvonedeljne pauze zaposleni će biti informisani o daljim potezima kompanije.

S obzirom na to da je odlukom Vlade Srbije zabranjen rad vrtića, škola i fakulteta, a starijim osobama preporučeno da ne izlaze iz kuća, zaposleni će imati dovoljno vremena da se posvete novonastalim obavezma prema deci i roditeljima, rečeno je FoNetu u sindikatu FCA.

XS
SM
MD
LG