Linkovi

MMF: Očuvati rast i obnoviti poverenje


Jedan od skupova u okviru godišnjeg zasedanja svetskih finansijskih institucija u Tokiju
Jedan od skupova u okviru godišnjeg zasedanja svetskih finansijskih institucija u Tokiju

Ministri finansija upozorili da se globalni ekonomski rast usporava, a da su znatne nepoznanice i rizici i dalje prisutni

Ministri finansija svih zemalja sveta založili su se za brzu i efikasnu akciju kako bi se očuvao sve slabiji ekonomski rast i obnovilo poljuljano poverenje.

Ministri su na godišnjem zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda u Tokiju upozorili da se globalni ekonomski rast usporava, a da su znatne nepoznanice i rizici i dalje prisutni.

U saopštenju MMF-a navodi se da bi regulativa u razvijenim ekonomijama sveta trebalo da bude što je moguće prilagođenija ostvarenju rasta. Finansijski ministri takođe su naveli da bi najbrže rastuće ekonomije trebalo da osiguraju “fleksibilnost u implementaciji regulativa” kako bi se podržao rast.

Američki sekretar za finansije Timoti Gajtner rekao je svojim kolegama da SAD predstoji još dosta posla, uprkos tome što je napravljken određeni fiskalni napredak.

Gajtner je to rekao svega nekoliko sati pošto je vlada u Vašingtonu objavila da je budžetski deficit zemlje dostigao 1.000 milijardi dolara četvrtu godinu uzastopno.
XS
SM
MD
LG