Linkovi

Hladni talas zahvatio Balkan


Sneg u Beogradu
Sneg u Beogradu

Veći deo Zapadnog Balkana je pod snežnim pokrivačem, uz temperature ispod nule i snažne vetrove, dok meteorolozi prognoziraju da će tako biti i narednih dana.

Na severu i u centralnom delu Srbije saobraća je otežan zbog velikih snežnih padavina, nekoliko škola je zatvoreno, dok je oko hiljadu domaćinstava na području Moravičkog okruga jedno vreme bilo bez električne energije.

U upozorenju za područje Srbije navodi se da će do petka najniže temperature iznositi od minus 20 do minus 10 stepeni Celzijusa, a najviše od minus 10 do minus četiri stepena.

Danas je, međutim, najhladnije bilo na planini Bjelašnici u Bosni i Hercegovini, gde je zabeležena temperatura od minus 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu je izmereno minus sedam, dok meteorolozi najavljuje da se u novogodišnjoj noći očekuje temperatura i do minus 20 stepeni Celzijusa.

U Hrvatskoj, snežni i ledeni dani se nastavljaju, a Makarsko primorje zahvatila je noćas orkanska bura sa vetrovima jačine 90 kilometara na sat.

I u Crnoj Gori danas je bilo hladno sa mestimičnim padavinama. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopšteno da je na jugu još ponegde moguć slab sneg, dok se u popodnevnim satima očekuje razvedravanje.

Slične su i vremenske prilike u Sloveniji gde stručnjaci najavljuju još hladnije dane, uz teškoće prouzrokovane vetrovima.

XS
SM
MD
LG