Linkovi

Zamenik guvernera Teksasa: Napadi vatrenim oružjem zbog "nasilnih video igrica"


Služba u crkvi u Santa Feu povodom masovnog ubistva 10
Služba u crkvi u Santa Feu povodom masovnog ubistva 10

Porodice i prijatelji žrtava masovne pucnjave u srednjoj školi u Santa Feu, Teksasu, prisustvovali su misama u nedelju i odali poštu onima koji su ubijeni pre dva dana. U pucnjavi je ubijeno 10 osoba, među njima i učenica iz Pakistana koja je bila na razmeni, i nastavenici koji su u školi radili kao zamene.

Na misi u crkvi u Santa Feu bio je i guverner Teksasa Greg Abot.

Zamenik guvernera Teksasa Den Patrik povezao je napade vatrenim oružjem sa "nasilnim video igricama i društvenim mrežama" i rekao da se u SAD više ne ceni život.

"Bilo da je reč o abortusu, raspadu porodica, nasilnim filmovima ili video igricama", rekao je Patrik za ABC i insistirao da se naoružaju nastavnici u školama - što je kontroverzni predlog lobista za oružje.

Fred Gutenberg, otac jedne od učenica ubijene u školi na Floridi u februaru, rekao je da su Patrikovi komentari "idiotski" i "moronski". Gutenberg je pozvao na oštriju kontrolu oružja.

Za teško ubistvo u školi u Teksasu optužen je 17-godišnji Dimitrios Pagourcis, učenik škole u Santa Feu u kojoj je počeo da puca oko 8 ujturu.

Guverner Teksasa Greg Abot potvrdio je da su pronađene i eksplozivne naprave u školi, ali i automobilu i kući napadača. Abot je rekao i da je Pagourcis pred sudom odabrao da se brani ćutanjem. On je, pre nego što je uhapšen, hteo da počini samoubistvo. U školi u Santa Feu je pucao iz pištolja i revolvera koji su pripadali njegovom ocu.

XS
SM
MD
LG