Linkovi

Zahvalni građani dočekali srpske olimpijce


Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović, koja je osvojila srebro u kategoriji do 49 kiloghrama na Olimpijskim igrama u Riju, prilikom dolaska na beogradski aerodrom (Foto: RFE)
Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović, koja je osvojila srebro u kategoriji do 49 kiloghrama na Olimpijskim igrama u Riju, prilikom dolaska na beogradski aerodrom (Foto: RFE)

Uz zahvalnost za veliku radost koju su doneli i ocenu da su učinili sve što je Srbija od njih očekivala, predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je večeras srpske olimpijce koji su osvojili medalje na Igrama u Riju. U centru Beograda održan je veliki doček za sportiste, koji su sudeći prema anketi sa Beograđanima o tome kako su zadovoljni rezultatima srpskih olimpijaca u Brazilu - ispunili očekivanja.

Osim centra Beograda gde je večeras održan svečani doček srpskih sportista, najveselije je danas bilo na aerodromu, gde su se, jedni za drugima vraćali sportisti iz Brazila – od košarkaša i košarkašica, do veslača i odbojkašica.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je na konferenciji za novinare ocenio da je osvajanje srebrne medalje na Olim-pijskim igrama veliki uspeh, dok je selektor Aleksandar Đorđević istakao da su sportisti iz Srbije u Riju podržavali jedni druge i da su se međusobno bodrili na takmičenjima:

"Moje lične čestitke svim trenerima osvajača medalje i svim trenerima svih učesnika. I naravno svim osvajačima medalja, a pre svega majstorima vaterposlitima, koji su olimpijski prvaci, pa posle i svima nama koji imamo malo slabija odličja. Nije više bilo bitno koji je sport doneo medalju, ili koji pojedinac – bitno je da je Srbija donosila medalje i tako smo se mi svi osećali".

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić je izjavio da je medalja bila san generacijama odbojkašica, a da način na koji je osvojena prva olimpijska medalja u ženskoj odbojci nije slučajan.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović izjavila je da je njena ekipa ostvarila ono što je obećala – donela je medalju iz Brazila:

"Vrlo sam ponosna na sve ono što smo učinili u Riju, kako smo igrale, kako smo se ponašale na terenu i van njega. Zaista smo presrećni postignutim i hvala svima na prevelikoj podršci i ljubavi koju smo osetili čak i kad smo bili tako daleko".

A mala anketa među Beograđanima pokazala je da su sportisti u Riju ispunili očekivanja gotovo svih. Da li su država i političari mogli više da ulože u sport – to je tema o kojoj će se još pričati.

Sportisti Srbije – osvajači medalja na upravo završenim Olimpijskim igrama u Brazilu primiće nagrade od države do petka, a na spisku su 54 sportiste i osam trenera. Na današnjoj sednici Vlade odlučeno je i da se poveća iznos nagrada za osvajače medalja, pa je za zlatnu medalju predviđen iznos od 40.000 evra za kolektivni i 45.000 evra za individualni sport.

XS
SM
MD
LG