Linkovi

Troje mrtvih na protestima u Jemenu


Anti-vladini demonstranti prebacuju povređenu osobu u dvorište džamije posle obračuna s policijom u prestonici Sani

Najmanje tri osobe su ubijene u današnjem nasilju u Jemenu, gde anti-vladini aktivisti nastavljaju proteste tražeći ustavne reforme. Desetine hiljada anti-vladinih aktivista okupili su se na protestu koji su mnogi opisali kao najveći do sada.

Očevici i lekari kažu da je dvoje ljudi stradalo, a nekoliko stotina povređeno u prestonici Sani, pošto je policija krenula u obračun s aktivistima. Policija je prema tvrdnjama očevidaca koristila suzavac i vodene topove, dok su neki od demonstranata odgovorili kamenicama.

Policija je napala masu iako je predsednik Ali Abdalah Saleh u govoru u četvrtak obećao da će zaštiti demonstrante, bilo da su za ili protiv njegove vladavine. Predsednik je u četvrtak takođe obećao da će održati referendum o novom ustavu, koji bi podstakao demokratske reforme. Opozicija je ponudu odbacila, rekavši da je prekasno za tako nešto.

U međuvremenu, jedan dečak je ubijen iz vatrenog oružja u lučkom gradu Mukala, kada su snage bezbednpsti otvorelie vatru na demonstrante.XS
SM
MD
LG