Linkovi

Novi sastanak o Jemenu


Anti-vladini demonstranti u glavnom gradu Jemena, Sani, traže ostavku predsednika Alija Abdule Saleha
Anti-vladini demonstranti u glavnom gradu Jemena, Sani, traže ostavku predsednika Alija Abdule Saleha

Lideri Saveta za saradnju u oblasti Persijskog zaliva trebalo bi narednih dana da se sastanu u Saudijskoj Arabiji kako bi pokušali da reše zastoj i političku krizu u Jemenu.

Novinske agencije izvestile su dan održavanja skupa ministara inostranih poslova iz šestočlanog saveta još nisu odredjeni. Jemen će, prema očekivanjima, biti jedina tema na dnevnom redu. U novinskim izveštajima navode se izjave neimenovanih članova vladajuće stranke koji su rekli da bi prenos vlasti mogao da bude potpisan u nedelju.

Izaslanik Saveta za saradnju u zalivskoj oblasti, generalni sekretar Abulatif bin Rašid al-Zajani, otputovao je danas iz Sane bez potpisa predsednika Alija Abdule Saleha i opozicionih lidera na sporazum za okončanje zastoja i obezbedjivanje prelazne vlasti.

Al Zajani nije dao izjavu za javnost pre no što je otputovao, ali novinske organizacije navode jemenske funkcionere da se Saleh protivio najmanje jednom od opozicionih predstavnika koji bi prema tom planu trebalo da potpišu pomenuti sporazum.

XS
SM
MD
LG